Eyl 15 2023
Etkinlik
BİRET İlk Uluslararası Sergisine Katılıyor!

Botanical Art Worldwide 2025

Anadolu’nun Mirası (Legacy of Anatolia) Sergisine Açık Çağrı!

Tüm Bitki Ressamları Davetlidir.

Uluslararası, jürili, Bitki Ressamlarına açık çağrılı, American Society of Botanical Artists (ASBA) tarafından organize edilen Botanical Art Worldwide 2025 sergisinde, Amerika, İngiltere, İskoçya, Fransa, Almanya, Avustralya, Çin, Endonezya gibi katılımcılarla birlikte, ülkemiz bitki ressamları olarak ilk kez yerimizi alıyoruz.

ASBA öncülüğünde, 25’ten fazla ülkenin bitki ressamlığı toplulukları, 18 Mayıs 2025 tarihinde kendi ülkelerinde sanal ve/veya fiziki olarak düzenleyecekleri ve tüm dünyada eşzamanlı olarak izlenebilecek etkinliklerle Botanical Art Worldwide 2025 Sergisini oluşturacak ve Dünya Bitki Ressamları Günü’nü kutlayacaklardır. Her ülkeden seçilen ilk 40 eser, dünya çapındaki sanal sergide diğer ülkelerle birlikte sergilenecektir.

Botanical Art Worldwide 2025

Flora Araştırmaları Derneği Bitki Ressamları Komitesi (BİRET) Yönetim Kurulu olarak, ülkemizi temsil etmek üzere Şubat 2022 tarihinde Botanical Art Worldwide Proje Yönlendirme Komitesine dahil olduk.

20’den fazla ülkenin yer aldığı Yönlendirme Komitesi olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda, 2025 yılında düzenlenecek olan ikinci uluslararası serginin teması, Kültür Bitkileri Çeşitliliği (Crop Diversity) olarak belirlendi.

Projeye katılacak ülkeler, jürileri tarafından seçilecek eserleri belirleyerek eşzamanlı olarak açacakları sergilerde, binlerce yıldır insan türüyle yakından ilişkili olan Kültür Bitkileri Çeşitliliği’ne odaklanacaklardır.

Katılım

Bu büyük organizasyonda yer almanın ve ülkemizin bitki ressamlarıyla birlikte bu projede çalışacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Sanal olarak planlanan etkinliğimizin, uygun koşullar sağlanarak fiziki sergiye dönüşmesini gönülden arzuluyoruz. Organizasyona katılmayı düşünen sanatçılarımızdan, katılım niyetlerini [email protected] adresimize gönderecekleri bir e-posta ile 6 Ekim 2023 Cuma gününe kadar iletmelerini rica ederiz. Katılım niyetlerini belirten bu sanatçılarımıza, tema, eser seçimleri ve süreç hakkında detaylı bilgilendirme yapılacaktır.

  • Ülkemizde bitki ressamlığı alanında bir sergiye katılım ilk kez açık çağrı ile yapılacak ve eserler jüri tarafından belirlenecektir.
  • Bu çağrı, Türkiye’deki tüm bitki ressamlarına açıktır.
  • Flora Araştırmaları Derneği üyeliği zorunlu değildir.
  • Katılım ücretsizdir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Etkinlik adresi: Çevrimiçi düzenlenecektir.
Başlangıç - Bitiş tarihleri: Eyl 15 2023 - Eki 06 2023
Burçin Çıngay Genel Sekreter
ANG Vakfı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi
Bilim Bölümü

Kategoriler

Genel
3
Diğer
0

Son Gönderiler

Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de Floristik Botaniğin Gelişmesi Konuşmacı: Prof. Dr. Tuna Ekim Tarih: 18 Nisan 20...
Bereket Perisinin Peşinde 25 Yıl: Altın Çiğdemin Sırrı Konuşmacı: Prof. Dr. Osman Erol Tarih: 4 Mart 202...
“Anadolu'nun Çiçekleri” Sergisi'ne Ziyaret

Hacettepe Biyosfer Müze’de sergilenm...