Ara 13 2023
Genel
6-9 Kasım 2023 tarihleri arasında İzmir’de, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü (ETAE) ev sahipliğinde "Uluslararası Mirza GÖKGÖL Bitki Genetik Kaynakları Sempozyumu "düzenlendi

6-9 Kasım 2023 tarihinde İzmir’de, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde bulunan Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü (ETAE) ev sahipliğinde Uluslararası Mirza GÖKGÖL Bitki Genetik Kaynakları Sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumda gıda ve tarım için bitki genetik kaynakları; yerel çeşitler, ata tohumu, tarımı yapılan bitki türleri, bu türlerin yabani akrabaları ve ekonomik potansiyele sahip yabani türlerin toplanması, taksonomisi, muhafazası, yönetimi, sürdürülebilir kullanımı ve değerlendirilmesi konularında çalışan dünya genelindeki birçok bilim insanı ve uzman bir araya gelerek, bilimsel çalışmaların sunmuş, bilgi ve tecrübelerin paylaşıldı.

Genel sekreterimiz Uzm. Burçin Çıngay, yönetim kurulu üyemiz Doç. Dr. Barış Özüdoğru ve birçok üyemizin bilimsel çalışmalarını sunduğu sempozyum da derneğimize bilimsel desteklerinden dolayı Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü (ETAE) Müdürlüğü tarafından plaket verildi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında ilki gerçekleştirilen “Uluslararası Mirza GÖKGÖL Bitki Genetik Kaynakları Sempozyumu” organizasyonun başarılı bir şekilde hayata geçmesini sağlayan, Enstitü Müdürü Dr. Ertuğrul Arda’ya, Bitki Genetik Kaynakları Bölüm Başkanı Dr. Erdinç Oğur’a ve tüm organizasyon komitesine çok teşekkür ederiz.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Biyoloji Bölümü

Kategoriler

Genel
3
Diğer
0

Son Gönderiler

Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de Floristik Botaniğin Gelişmesi Konuşmacı: Prof. Dr. Tuna Ekim Tarih: 18 Nisan 20...
Bereket Perisinin Peşinde 25 Yıl: Altın Çiğdemin Sırrı Konuşmacı: Prof. Dr. Osman Erol Tarih: 4 Mart 202...
“Anadolu'nun Çiçekleri” Sergisi'ne Ziyaret

Hacettepe Biyosfer Müze’de sergilenm...